sâmbătă, 31 mai 2014

Hipnotizarea Omului Modern – Miorita 2.0



G. I. Gurdjieff ► a fost un mare maestru venit din zonele de unde se spune ca au venit primii samani in Europa. Intr-una din carti acesta povesteste urmatoarea fabula :
A fost odata un saman foarte bogat, dar si foarte rau. Acesta avea foarte multe oi, dar era prea zgarcit ca sa plateasca ciobani si nici nu vroia sa ridice garduri in jurul pajistii pe care se aflau oile. Astfel oile se tot pierdeau prin padure sau chiar fugeau cand vedeau cum le jupoaie pentru carne si blana pe cele ramase in stana. Intr-un final samanul a gasit un remediu – a hipnotizat o oaie si i-a sugerat acesteia ca oiele sunt nemuritoare si ca jupuirea pielii este un proces deosebit de placut. Apoi i-a mai sugerat ca el este un stapan iubitor. Ultima sugestie pe care facut-o samanul oii a fost sa-i spuna ca de fapt nu sunt oi, ci lei, vulturi si oameni, iar unele oi sunt chiar samani.
Dupa aceasta programare relatia dintre saman si oi nu mai era bazata pe frica. Oile nu mai fugeau, ci asteptau pioase cand samanul dorea carnea si pielea acestora. Control subtil.
Suna cunoscut ? Religie ► ? Taxe ► ? Cine e samanul, cine suntoile► ?
Traim intr-o transa colectiva, o transa in care ne hipnotizam unii pe altii, o transa spre beneficiul Arhitectilor Sistemului ► am ajuns sa traim in eternul maine sacrificand prezentul, credem ca fericirea sta in credite, iar pozitia sociala in exces de munca si consum. Vietile noastre sunt cliseice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu