duminică, 15 aprilie 2012

Vulturul pleşuv





Din specia vulturilor, vulturul pleşuv trăieşte cel mai mult. Poate atinge vârsta de 70 de ani. Dar ca să ajungă la această vârstă, vulturul trebuie să ia o decizie grea. Pe la 40 de ani, unghiile sale lungi şi flexibile nu mai sunt capabile să îi care pradă… ciocul lung şi ascuţit i se-nconvoaie…aripile grele şi îmbătrânite, de ani şi de grosimea penelor, îi înfrânează şi îi obosesc muşchii pieptului – îngreunându-i astfel zborul.

Şi atunci, vulturul are două opţiuni:să moară sau să se schimbe. Procesul de schimbare îi cere vulturului să zboare pe un vârf de munte… Acolo el îşi loveşte continuu ciocul încovoiat de stâncă până când acesta se rupe. După ce i se regenerează ciocul, îşi smulge unghiile. După ce noile unghii apar, începe să îşi smulgă penele îmbătrânite…

Astfel, după 5 luni, vulturul pleşuv îşi reia faimosul zbor pntru care a fost creat şi pentru care trăieşte…încă 30 de ani. În absenţa acestei speranţe de viaţă, eforturile mobilizate în vederea schimbării, a transformării ar fi fost lipsite de sens. De ce avem nevoie de şi mai mult timp? De ce avem nevoie de schimbare în viaţă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu