miercuri, 14 martie 2012

Vultur sau gaina ? | O poveste cu talc


Un taran a gasit intr-o zi un ou de vultur si l-a asezat sub closca , langa ouale de gaina. Atunci cand a iesit din gaoace , micutul vultur a ramas impreuna cu puii de gaina si a crescut alaturi de ei.

Toata viata sa, vulturul a facut ceea ce fac gainile , adica a ciugulit boabele aruncate de taran , a smuls firele de iarba imprastiate prin ograda , a sapat cu ciocul in pamant dupa rame si insecte si, desigur, a cotcodacit cu entuziasm atata vreme cat soarele era pe cer. Mai mult decat atat , a incercat si cate un zbor stangaci , la fel ca si suratele lui.

Anii au trecut si vulturul a ajuns la o varsta venerabila. Intr-una din zile , el a zarit o pasare magnifica zburand in inaltimile cerurilor. Ea se misca maiestuos printre curentii puternici de aer , batand alene din aripile-i mari si vanjoase.

Vulturul nostru a ramas cu privirea tintuita spre inalturi si a ingaimat : "Ce este asta ?"

"Acesta este vulturul , regele pasarilor ", i-a raspuns o gaina aflata prin preajma. "El apartine cerurilor asa cum noi, gainile, apartinem pamantului".In acest fel, vulturul a trait si a murit ca o gaina , intrucat o gaina se credea a fi.


Dupa o poveste de Anthony de Mello

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu