miercuri, 29 februarie 2012

A fost odată un băiat cu un caracter foarte urât

A fost odată un băiat cu un caracter foarte urât. Tatăl lui i-a dat într-o zi un săculeţ cu cuie şi i-a spus să bată câte un cui în uşa grădinii de fiecare dată când îşi pierde cumpătul şi/sau se ceartă cu cineva. În prima zi a bătut 37 de cuie în uşă.
În săptămânile care au urmat, a urmărit să se controleze mai mult, iar când a învăţat în sfârşit, numărul cuielor bătute în uşă s-a micşorat de la o zi la alta. Descoperise că este mult mai uşor să te controlezi, decât să merite să ajungi să baţi cuie într-o uşă. În sfârşit a sosit ziua în care băiatul nu a mai avut nevoie să bată nici un cui în uşă.
După mai multe astfel de zile, s-a dus prin urmare la tatăl sau să îi spună că nu a mai bătut nici un cui în acea uşă şi că nici nu va mai fi nevoie.
Tatăl său i-a spus atunci să scoată un cui din uşă, pentru fiecare zi care trece în care nu îşi pierde răbdarea. Zilele au trecut şi în sfârşit băiatul a putut să-i spună tatălui că a scos toate cuiele din uşă.
Atunci tatăl l-a condus pe băiat până în fata uşii şi i-a spus: " Fiule, te-ai purtat foarte bine, dar priveste câte găuri sunt în uşă ! "Nu va mai fi niciodata ca înainte. Când te cerţi cu cineva şi cand îi spui lucruri urâte, îi laşi o rană ca aceasta... Poţi înfige un cuţit într-un om şi să îl scoţi imediat, dar rana va rămâne pentru totdeauna. Nu are importanţă de câte ori te vei scuza, rana va rămâne. O rană verbală face la fel de rău ca şi una fizică. PRIETENII, sunt bijuterii rare, te fac să zâmbeşti şi te încurajează. Sunt gata să te asculte atunci când ai nevoie, te susţin şi îşi deschid inima în faţa ta. Arată mai degrabă prietenilor tăi, cât de mult îi iubeşti. Iubeşte şi respectă un prieten, ca să nu regreţi mai târziu. Nu poţi vindeca prea uşor rana pe care o faci poate fără să vrei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu