duminică, 27 martie 2011

Prostia este datorata somnului, lipsei de constienta



Anthony de Mello isi incepe cartea citata mai jos afirmand :

"Spiritualitatea inseamnă trezire. Cei mai mulţi oameni, chiar dacă ei nu o ştiu, sunt adormiţi. S-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc in somn, fac copii in somn şi mor in somn, fără să se mai trezească vreodată. Ei nu inţeleg farmecul şi frumuseţea acestui lucru pe care îl numim existenţa umană.
Dumneavoastră ştiţi, ca toţi mistici - catolici, creştini, ne-creştini, indiferent de teologia lor, indiferent de religia lor- sunt unanimi cu privire la un singur lucru: că totul este bine, totul e bine. Deşi totul este o harababura, totul este bine.
Ciudat paradox. Dar, tragic, cei mai mulţi oameni nu ajung sa vada că totul este bine, deoarece sunt adormiţi. Ei au un coşmar."

Si sfarseste in mod similar:
" Am inceput prin a spune ca oamenii sunt adormiti, morti. Oameni morti care conduc guverne, oameni morti care conduc mari firme, oameni morti care-i educa pe altii, Revino la viata! Rugaciunea si mersul la biserica trebuie sa te ajute sa te trezesti la viata, altfel sunt inutile….Si treptat - stiti la fel de bine ca
mine – biserica pierde pretutindeni tineretul”.
Si daca rugaciunea nu conduce la foc, daca adoratia nu conduce la iubire, daca liturghia nu conduce la o perceptie mai clara a realitatii, daca Dumnezeu nu conduce la viata, atunci care mai este folosul religiei exceptand crearea de mai multa dezbinare, de mai mult fanatism, de mai mult antagonism ?
(vedeti: 56.2.Rugaciunea care produce foc(trezire, constienta) nu este rugaciune/A worship that isn’t leading to the fire(awakening; awareness) is not a worship)

Iată o întrebare care a fost recent pusă lui Dalai Lama ca urare/salut la naşterea 2011:

Ce va surprinde cel mai tare la umanitate ?
"Care lucru referitor la umanitate va surprinde cel mai mult" Răspunsul lui a fost, după cum urmează:

“Omul''



"Faptul că omul îşi sacrifică propria sănătate, în scopul de a face bani,
Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea
şi apoi că el este atât de îngrijorat de viitor,
fără ca el sa se bucură de prezent
şi ca urmare el nu traieste în prezent sau viitor
şi fiindca el trăieşte ca si cum nu va muri niciodata,
iar apoi el moare fără sa fi trăit niciodată cu adevărat."

Acum/Now
De obicei oamenii cred că timpul este împărţit între trecut, prezent si viitor. Ei se inşeală total.
Timpul este împărţit între trecut şi viitor, prezentul nu este de loc o parte a timpului. Nu poti prinde sau tine prezentul în timp. Incercaţi acest lucru şi veti eşua. Incercaţi să-l apucaţi şi va fi întotdeauna in afara razei dumneavoastră de acţiune, deoarece prezentul este o parte din eternitate(realitatea atemporală, eternă, omniprezentă) şi nu o parte a timpului.

MIRAHORIAN: HIDDEN KNOWLEDGE/CUNOASTEREA ASCUNSA

Un comentariu:

  1. E tratabilă și prostia, doar nu degeaba „totul este bine, totul e bine. Deşi totul este o harababura, totul este bine.”
    Dar ai văzut bine, citind pe Mello mai departe, că oamenii preferă să doarmă liniștiți în continuare. Chiar și așa, „totul este bine, totul e bine. Deşi totul este o harababura, totul este bine.”
    :)

    RăspundețiȘtergere